preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan ružičastih majica

U srijedu, 26. veljače 2020.g. obilježio se Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja odnosno  Dan ružičastih majica.

I naša škola je sudjelovala u toj važnoj preventivnoj aktivnosti.

fotogalerija


U svijetu se već duži niz godina obilježava  Dan prevencije vršnjačkog nasilja poznat i  kao Pink Shirt Day.  Sve je započelo u jednoj školi u Kanadi 2007. godine sa   dječakom koji je u znak podrške liječenju svoje  majke  oboljele od raka došao u školu u ružičastoj  majici i zbog toga postao žrtva vršnjačkog nasilja. Njegovi školski prijatelji su u znak protesta protiv nasilja i solidarnosti s dječakom  obukli također ružičaste  majice,  te su tako one postale prepoznatljiv i u cijelom  svijetu prihvaćen  simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

U našoj školi  se ovaj Dan obilježio na više načina:

-  organizirane su radionice za učenike od 1. -4. razreda na  kojima su  učenici naučili više  o povodu i cilju Dana ružičastih majica, te o  važnosti odgovornog ponašanja prema svojim vršnjacima  kao i  važnosti primjerenog postupanja u slučaju zlostavljanja  bilo da smo svjedoci ili žrtve.

- razrednici su na satovima razrednika razgovarali sa učenicima o ovoj temi

-učenici su imali priliku napisati  lijepe i pozitivne poruke  na ružičaste papirnate majice  koje su izložene u holu škole

- uređeni su prigodni panoi na temu vršnjačkog nasilja

- u srijedu,  26. 02. svi smo nosili ružičaste majice kao znak naše podrške ovoj vrijednoj inicijativi odnosno borbi protiv vršnjačkog nasilja.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 27. 2. 2020.Okvirni vremenik

Vremenik pisanih provjera 

Uvođenjem e-dnevnika Vremenik pisanih provjera se više ne objavljuje izravno na web-stranicama škole već je dostupan svim učenicima i roditeljima putem aplikacije:

e-dnevnik za roditelje i učenike


Popis udžbenika 2018./2019.


Upisi u srednju


Pravilnik o kućnom redu škole


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 12. 2010.

Ukupno: 143212
Ovaj mjesec: 43
Ovaj tjedan: 43
Danas: 2
preskoči na navigaciju