preskoči na sadržaj
Vijesti

Posjet učenika V.-VIII.razreda zajednici Cenacolo

 

Dana 12.prosinca. 2019.g. učenici V.-VIII.razreda sa svojim učiteljima posjetili su Zajednicu Cenacolo  u Jankolovici pokraj Biograda na Moru.

fotogalerija


Prvu takvu  zajednicu osnovala je časna sestra Elvira 1983. godine u Italiji, kao odgovor na vapaj mnogih mladih koji su se našli u ponoru raznih ovisnosti. Tako je nastalo mjesto koje je s vremenom postalo izvor nade i uskrsnuća za mnoge mlade koji su bili izgubljeni u tami, očaju i ponoru ovisnosti o alkoholu, drogi, kocki…

Trenutno u svijetu postoji 61 bratovština. Zajednica je mjesto oporavka, škola života, velika obitelj gdje prihvaćena osoba u kršćanskom životu nalazi odgovore za svoj nemir, nemoć i očaj, te nalazi vlastito dostojanstvo, mir, radost življenja, iskreno prijateljstvo, te pravi smisao života sa Kristom.

Zajednica promiče vrijednosti rada, iskrenosti i prijateljstva.

U Jankolovici su naš dočekala 2  ljubazna člana zajednice, te smo sa njima otišli kratko u kapelicu u kojoj smo se zajedno pomolili. Nakon toga uslijedilo je gledanje filma o Zajednici Cenacolo, te svjedočanstva  dvojice članova zajednice. Oni su ispričali svoje životne priče- svoj put od početka ovisnosti o kockanju,  teškoće I očaj njihov i  njihovih obitelji pa do ulaska u zajednicu gdje su se  uz rad I molitvu, te podršku I ljubav prijatelja oslobodili  zla ovisnosti I našli  put vjere I istinske radosti življenja.

Nakon svjedočanstava počašćeni smo  marendom , a nakon  toga  domaćini su zajedno s nama obišli imanje, te nam pokazali što sve rade u toku dana. Njihov dan počinje I završava molitvom, ispunjen je raznim fizičkim poslovima (uzgoj povrća, briga o domaćim životinjama), a nađu vremena I za druženje i zabavu. Žive od vlastitog rada, u pouzdanju u Božju Providnost  koja se očituje kroz djela dobrote I velikodušnosti mnogih koji im pomažu.

U želji da budemo mali dio te dobrote I naši učenici I učitelji su sakupili I predali prigodan  poklon Zajednici uz želju da ove blagdane provedu u miru I radosti.

Nakon srdačnog pozdrava  oprostili smo se od ljubaznih domaćina, te krenuli kući obogaćeni za još jedno dragocjeno iskustvo I školu života.

I za kraj riječi majke Elvire:

 "ZAJEDNICA JE VELIKO GRADILIŠTE ŽIVOTA,
 OTVORENO 24 SATA DNEVNO.
SVAKI DAN JE NOVO I ČUDESNO IZNENAĐENJE."Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2019.Okvirni vremenik

Vremenik pisanih provjera 

Uvođenjem e-dnevnika Vremenik pisanih provjera se više ne objavljuje izravno na web-stranicama škole već je dostupan svim učenicima i roditeljima putem aplikacije:

e-dnevnik za roditelje i učenike


Popis udžbenika 2018./2019.


Upisi u srednju


Pravilnik o kućnom redu škole


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 12. 2010.

Ukupno: 143216
Ovaj mjesec: 47
Ovaj tjedan: 47
Danas: 6
preskoči na navigaciju