preskoči na sadržaj
Vijesti

“Zdrav za pet” i“Sigurno ponašanje djece na internetu”

28. listopada 2019.g. u organizaciji  PU zadarske i pedagogice  škole održane su aktivnosti iz nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ i lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu  Radionice su održale policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske, a sudjelovali su učenici VII. i VIII. razreda.


"Zdrav za 5"je nacionalni preventivni projekt koji je usmjeren na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i kocki. U projekt su uključeni Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Našim učenicima osmog razreda održano je  predavanje iz Prve komponente nacionalnog projekta „Zdrav za 5“  o štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola,a zatim je provedena  i interaktivna radionica „Subotnja večer“.
Tijekom radionice učenici su imali priliku iznositi svoja razmišljanja o razlozima konzumiranja alkohola, kao i svoje stavove o ovoj problematici.

Učenicima  VII. razreda je održano  predavanje o sigurnom ponašanju djece na internetu. Učenici su se upoznali sa rizičnim ponašanjima kojima su mladi izloženi  prilikom korištenja društvenih mreža, o ovisnosti koju izaziva dugotrajan boravak na društvenim mrežama, te o potrebi prijavljivanja svakog društveno nedopuštenog ponašanja.
Učenici su imali priliku  aktivno sudjelovati u predavanjima iznoseći svoja stajališta o pozitivnim stranama korištenja društvenih mreža, kao i stajališta o negativnim stranama i opasnostima korištenja interneta. Tijekom predavanja prikazani su i spotovi te kratki filmovi o ovoj problematici pomoću kojih su učenici dodatno spoznali  kolika je  važnost vlastite odgovornosti i uvažavanja drugih prilikom korištenja  interneta i društvenih mreža.

fotogalerijaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2019.Okvirni vremenik

Vremenik pisanih provjera 

Uvođenjem e-dnevnika Vremenik pisanih provjera se više ne objavljuje izravno na web-stranicama škole već je dostupan svim učenicima i roditeljima putem aplikacije:

e-dnevnik za roditelje i učenike


Popis udžbenika 2018./2019.


Upisi u srednju


Pravilnik o kućnom redu škole


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 12. 2010.

Ukupno: 143216
Ovaj mjesec: 47
Ovaj tjedan: 47
Danas: 6
preskoči na navigaciju